Wat is het InteropLAB?

Kort door de bocht is het InteropLAB een manier om gegevensuitwisseling in de zorg te realiseren. Het is dus meer dan een testtool. Want aan enkel een testtool heb je niets als je niet weet wat en hoe je moet testen. Dus leveren wij als InteropLAB experts ook kennis. We schrijven het uitwisselingsproces uit en bepalen, in samenspraak, wat er moet worden uitgewisseld en hoe dat gebeurt. InteropLAB is een dienst die modellering en testtooling inzet gecombineerd met de expertise van MedicalPHIT.

6 voordelen op een rij

  1. Gegevensuitwisseling snel gerealiseerd. Doorlooptijd kan verkort worden van 3 jaar naar 3 maanden.
  2. Betere beheer en controle op de totale IT-omgeving. Koppelvlakken tussen systemen kunnen los van elkaar getest worden. Zo veroorzaken aanpassingen in het ene systeem geen problemen in een gekoppeld ander systeem.
  3. Meer regie door te werken in een multi-vendor omgeving. Systemen van meerdere leveranciers zijn aan elkaar te koppelen.
  4. Gecoördineerde livegang. In een goed gedocumenteerde omgeving zijn eventuele problemen sneller te analyseren en te beleggen. Hierdoor verloopt het gehele proces van livegang transparanter.
  5. Blijvend ‘in control’ na iedere update. Bij het vervangen of updaten van een van de gekoppelde systemen kan snel opnieuw gekeken worden of ze nog interoperabel zijn.