Waarom kiezen voor het InteropLAB?

1. Sneller resultaat met minder frustratie

Het InteropLAB kan de doorlooptijd van een project verkorten van 3 jaar naar 3 maanden. Dat is niet alleen financieel interessant. Door de snellere doorlooptijd leveren projecten minder frictie op. Deadlines worden gehaald en opdrachten binnen budget daadwerkelijk afgerond.

2. Duidelijkheid over proces en aanpak

We modelleren en beschrijven het proces door het eerst uit te schrijven. Daarna kiezen we welke data we uitwisselen, hoe we data uitwisselen en wat de inhoud precies moet zijn. Tenslotte maken we een aantal testscripts om dat voor elkaar te krijgen.

3. Inclusief kennis en tooling

Vaak is er zowel bij de zorgaanbieder als leverancier onvoldoende kennis om interoperabiliteit te laten slagen. De experts van het InteropLAB hebben meerdere projecten succesvol afgerond en kennen de valkuilen. We zorgen dat definities scherp worden vastgelegd en dat leveranciers aan die definities voldoen.

4. Pragmatisch met heldere afspraken

De experts van het InteropLAB schrijven geen rapporten, maar zorgen dat de problemen worden opgelost. We gaan van een stroperig en ondoorzichtig proces waar alleen maar wordt gepraat, naar een snelle livegang volgens planning met helder gedefinieerde afspraken voor alle partijen.

5. Blijvend ‘in control’, na iedere update

De inzet van het InteropLAB is niet alleen nuttig als systemen voor het eerst gekoppeld worden. Bij het vervangen of updaten van een van de systemen moet opnieuw gekeken worden of ze nog interoperabel zijn. We kunnen opnieuw testen en toetsen.