DE CURSIST: MÔNICA GROSKAMP

“Een cursus met meerdere workshopleiders heeft meerwaarde”

Mônica Groskamp is technisch applicatiebeheerder van o.a. een PACS in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Ze heeft de DICOM cursus bij MedicalPHIT gevolgd. “Ik werk voornamelijk voor Cardiologie en doe veel met beelden. Bij de implementatie van een nieuw Dicom archief systeem met betrokkenheid van verschillende leverancies ontdekte ik dat ik meer inzicht wilde hebben in de DICOM standaard, of in ieder geval wilde weten waarover gepraat werd in dit soort trajecten. Hoewel ik niet actief op zoek was, trok een reclamemail voor deze cursus van MedicalPHIT mijn aandacht.”

“Op de website stuitte ik op een duidelijk en overzichtelijk verhaal. De cursus heeft ook aan mijn verwachtingen voldaan. Ik wilde meer kennis opdoen over de algemene werking van DICOM en hoe ik het kan toepassen in onze workflow. Dat leerdoel heb ik gehaald. Daarnaast heb ik meer over de terminologie geleerd. In tegenstelling tot eerdere cursussen die ik volgde, werd hier door meerdere workshopleiders lesgegeven. Ze vulden elkaar aan en waren goed op elkaar ingespeeld, waardoor alles heel soepel verliep. Door de afwisseling in het programma, voelde het ook niet alsof ik alleen maar aan het luisteren was. In dat opzicht had het zeker meerwaarde.”

Geen beginner

“Qua inhoud vond ik het heel prettig dat de informatie op een chronologische, opbouwende manier gepresenteerd werd. De cursus was interactief vormgegeven. Ik kon met vragen of opmerkingen meteen terecht bij de workshopleiders. Het hielp ook dat de inhoud goed aansloot op mijn kennis over het onderwerp op dat moment. Ik was geen echte beginner. Ik wist er al het een en ander van, maar was nog geen expert. De kennis die ik in deze cursus heb opgedaan wil ik graag toepassen op ons eigen systeem. Zo kan ik ondervinden of ik alles goed begrepen heb. In een eventuele vervolgcursus heb ik me nog niet verdiept, maar ik ben er altijd voor in om meer te leren.”

Van elkaar leren

“Ik had het leuk gevonden als ik na afloop van de cursus makkelijk in contact kon komen met medecursisten. Een community van oud-cursisten, zeg maar. Tijdens de cursus heb ik zelf contact gezocht, maar een omgeving op de website van MedicalPHIT zou ideaal zijn. Dan kun je eenvoudig ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.”